Lidmaatschap

 

Tien jaar garantie

NRK Daklicht behartigt de belangen van zes lichtkoepel- en lichtstraatfabrikanten die gezamenlijk zeventig procent van de Nederlandse markt in handen hebben.
Zij geven tien jaar garantie af op alle geleverde producten. Dat geeft zekerheid ten aanzien van weersbestendigheid, lichtdoorlating, waterdichtheid en functionaliteit.

 

Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

ABN AMRO Energie Monitor: 'Na de kou komt lagere gasprijs'

Belangrijkste conclusies ABN AMRO Energie Monitor april 2013:

  • Stijgende prijzen door koud weer, maar de lente is in aantocht
  • WTI-prijzen omhoog bij stabiele Brent olieprijzen: het verschil wordt kleiner
  • OPEC-productie op het laagste niveau in 22 maanden

Aardgas prijzen zullen verder dalen
De lange periode met lage temperaturen in grote delen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa heeft vooral geleid tot de stijging van de vraag naar aardgas en hogere prijzen in deze regio’s. De Henry Hub (Amerikaans aardgas) prijs bereikte het hoogste punt in één jaar tijd op 28 maart: USD 4,121. Dit niveau werd bereikt na een indrukwekkende prijsstijging van bijna 30%. Ter vergelijking: de prijs stond op USD 3,125 op 15 februari. In Europa lieten de gasprijzen nog grotere prijsstijgingen zien. Deze prijsstijgingen startten echter pas half maart. Ook hier leidde de aanhoudende periode van koude tot meer vraag naar gas. Als gevolg daarvan steeg de Nederlandse TTF gasprijs met bijna 50% tot EUR 39,13 per MWh De combinatie van winstnemingen en de expiratie van het eerste termijncontract leidde tot een pauze, maar de aardgasprijzen bleven daarna stijgen. Volgens ABN AMRO is de stijging te ver doorgeschoten. Met het lenteweer voor de deur (wat traditioneel leidt tot een afname van de vraag naar aardgas) en een verwachte stijging van de aardgasproductie, zal de gasprijs gedurende de komende weken verder onder druk komen.

Lees hier de volledige Energiemonitor van april

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NRK Daklicht

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Daklicht 2024